ANNA MIN ÄLSKADE

Jag har precis läst ut boken "Anna min älskade". Den är skriven av författaren Magnus Utvik. Det är en gripande bok som jag verkligen rekomendera.

Bokens Titel: Anna min älskade
Författare: Magnus Utvik
Förlag: Månpocket

Beskrivning:

"En stark, drabbande och viktig bok" Helsingborgs Dagblad

Det är sommar och solen steker över Stockholm. I Midsommarkransen sitter Marcus och Anna i sin lägenhet med persiennerna neddragna. De har just fått veta att Anna har cancer. Livmoderhalscancer. En cancerform där dödligheten är en på tre. Kommer Anna att dö, tjugonio år gammal?

Anna, min älskade är en drabbande och sorglig berättelse - byggd på egna erfarenheter - om ett ungt pars kamp mot cancer och barnlöshet. Men mest av allt är det en bok som skänker både hopp och tröst och som aldrig tillåter oss att tvivla på kärleken.

"Anna, min älskade är en tromb av känslor" Uppsala nya tidning

"En bok om att vara anhörig, att stå utanför och att inte räcka till" Dagens Nyheter

Text lånad från Adlibris

Betyg: 3/5

Ha de gott..


UT UR MÖRKRET

Nu har jag läst en bok som jag bara måste få rekomendera. Den heter "Ut ur mörkret" och är skriven av
Linda Caine & Robin Royston.
Orginaltitel: Out of the dark
Författare: Linda Cain & Robin Royston
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Beskrivning:

Linda Caine har allt man kan önska sig. Två underbara barn, en kärleksfull man, ett vackert hus med en egen ateljé där hon kan måla och skapa. Trots en drömtillvaro har mörka, destruktiva känslor tagit över allt mer av hennes sinne. Otäcka bilder blänker till i hennes medvetande som gör henne skräckslagen. Hon får också häftiga vredesutbrott mot sina barn, speciellt mot sin dotter. Allt detta gör henne vettskrämd. Håller hon på att bli galen? I vissa stunder känns självmord som den enda lösningen, men inom henne finns också en stark känsla av att inte svika sina barn.
   Den kraftfulla resa som Linda tillslut bestämmer sig för att ta tillsammans med sin psykiater kommer att ta andan ur alla som läser den här boken. Fruktansvärda händelser kommer upp till ytan om vad som hände under hennes uppväxt i Afrika. Men djupast begravd finns hemligheten som hon som liten flicka lovade att aldrig avslöja?


Text lånad från:
Adlibris

Betyg: 3/5

Jag tycker att boken var snabbläst. Detta på grund av att den var väldigt spännande och gripande. Man kan säga en typisk bladvändare. Man vill veta vad som händer. Den är skriven så att man snabbt kommer in i handlingen.

Denna bok är en sann berätelse.

Ha de gott...

DAGENS KÖP

Tjaba alla goa. Idag Torsdag har jag och Danne varit in till Stan. Där hittade jag mig en sommarklänning som jag bara blev kär i. Den fanns på NK. Och den ser ut som nedan.
(bild lånad från Rabens Saloner.)

Till middag idag blev det Mjölkstuvade makaroner och Stekt korv. Det var supergott.

Ha en skön kväll.

BÄTTRE SENT ÄN ALDRIG

Tjaba igen. Som ni kanske vet så har vi ju renoverat både Vardagsrummet och Sovrummet här, och jag lovade då att visa er bilder på detta. Nu har vi äntligen fixat in bilderna i datorn så nu kan jag visa er resultatet av vår renovering. Bättre sent än aldrig....
Detta är vårt Vardagsrum. Den enda skillnaden på bilden, är att idag finns inte bordet kvar istället har vi
tagit min brudkista som ni ser till bord.

(Foto Danne).Här ser ni vårt Sovrum. Det som inte finns i detta rum är datorbordet. Och vi har köpt
till 2 stycken hyllor till väggen för våra fotografier. Samt en bokhylla till som ni ser här nedanför.

(Foto Danne).Till denna bokhylla har vi även belysning i vitrinskåpen. Det blir ett häftigt
mönster på golvet när det lyser.

(Foto Danne).

Ha de gott...

NY DESIGN

Godmorgon alla goa. Som ni kanske ser så har jag en ny design på min blogg. Det är min plastdotter Elin som har gjort den. Hon är superduktig på detta med att designa bloggar. Det är bara lite till saker som vi ska sätta in.

Fotot som är i min header är taget på Piteå havsbad för ett antal år sedan. Det är jag och min stora idol Jerry Williams.

Idag vet jag inte riktigt vad som händer, jag och Danne tar dagen nog som den kommer.

Ha de gott...

DAGENS GRATTIS

Godmorgon alla goa. Idag är det inte vilken Tisdag som helst. För idag fyller min Darling 50 år.

Dagens 50 åring.
(foto lilla jag).


LE TOUR DE FRANCE 2009

Tjaba alla goa läsare. Nu är jag här igen. När jag bodde i Norrbotten (Piteå), så hade jag och min kära lilla mamma en tradition och det var att tillsammans sitta och se på Eurosport när dom sände Tour De France. Denna tradition har jag fortsatt med.

Just nu sitter jag och väntar på  att tredje etappen ska starta. Hela touren började redan i Lördags då var det tempolopp,

Lördag 4 juli


Etapp 1:Monaco - Monaco (tempo 15,5 km)

Tour de France 2009 inleds på spektakulärt vis i lilla skatteparadiset Monaco som nu besöks av loppet för sjätte gången genom tiderna. 15 km tuff tempobana står på programmet och många av vyerna man passerar kommer att kännas igen från det klassiska formel 1-loppet.

igår var det mellan  Monaco - Brignoles (187 km).

Söndag 5 juli


Etapp 2:Monaco - Brignoles (187 km)

Årets första linjeetapp startar i Monaco och går sedan västerut längs med Rivieran och passerar Nice. Profilen är relativt lättåkt med fyra mindre bergspris. Spurtarna kommer som alltid att vara sugna på etappsegrar under första veckan så räkna med hård körning in till målet i lilla Brignoles.

 Nu sitter jag och väntar på dagens etapp.

Måndag 6 juli


Etapp 3:
Marseille - La Grande-Motte (196,5 km)

Marseille är en av de klassiska Tour-städerna och fanns med redan på premiärupplagan 1903. Färden går vidare västerut längs med rivieran och passerar genom vackra kustlandskapet Camargue. Sista nio milen är pannkaksplatta och det största hindret mot en samlad klunga in till målet i La Grande-Motte är den stundtals besvärliga vinden här ute vid kusten.


Tisdag 7 juli


Etapp 4:
Montpellier - Montpellier (lagtempo 39 km)

Lagtempot gör comeback i Tour de France efter tre års frånvaro och som brukligt läggs det på fjärde etappen. Reglerna är dock annorlunda nu än tidigare och den absoluta tiden är det som räknas. Banan med start och mål i Montpellier är dock för kort och för lättåkt för att vara alltför utslagsgivande bland favoriterna.


Onsdag 8 juli


Etapp 5:
Le Cap d'Agde - Perpignan (196,5 km)

Färden går vidare längs med kusten men nu söderut, med sikte på Pyrenéerna. Precis som föregående etapper är det lättåkt med en klungspurt som troligaste utgång. Men precis som tidigare dagar är det även varning för vindar som kan spränga upp klungan. Perpignan är ytterligare en klassisk stad för Tour de France och besöks nu för 33:e gången i loppets historia.


Torsdag 9 juli


Etapp 6:
Girona - Barcelona (181,5 km)

Touren lämnar Frankrike för en stund och besöker Spanien och Katalonien. Startpunkt för dagen är Girona i regionens norra delar. En passande plats då staden är bas för mängder av cyklister. Etappen följer sedan kusten söderut mot Barcelona där målgång sker i närheten av OS-stadion uppe på berget Montjuic. Profilen för dagen är lätt kuperad med sex mindre bergspris, som gjort för cyklister som satsar på att få köra några dagar i bergatröjan med andra ord.


Fredag 10 juli


Etapp 7:
Barcelona - Andorra Arcalis (224 km)

Från Barcelona vänder vi norrut igen och tar sikte på Pyrenéerna för årets första bergsetapp. Det går uppför direkt från start då man ska ta sig från 230 till 2 240 meter över havet. Förutom den avslutande HC-kategoriklättringen upp till Arcalis är Col de Serra-Seca halvvägs in på etappen det största hindret för dagen.Lördag 11 juli


Etapp 8:
Andorre-la-Vielle - Saint-Girons (176,5 km)

Efter två dagar i Spanien och Andorra vänder Tour de France hemåt igen. Direkt efter starten tar man sig an Port d'Envalira som är årets näst högsta punkt och under utförskörningen passeras franska gränsen. Efter detta väntar ytterligare två bergspris, Col de Port och Col d'Agnes, innan de fyra sista lättåkta milen tar cyklisterna till målet i Saint-Girons.


Söndag 12 juli


Etapp 9:
Saint-Gaudens - Tarbes (160,5 km)

På vägen mellan Saint-Gaudens och Tarbes återser vi två klassiska berg i Tour de France som för det mesta uppträder tillsammans. Många gånger genom tiderna har denna duo dessutom varit en triss, förstärkt av Col de Peyresourde som vi dock inte får se i år. Först ut för dagen är Col d'Aspin som varit med i Touren 66 gånger genom tiderna. Toppen av passet nås på 1 490 meter, drygt 60 km in på etappen. Direkt efter utförskörningen går man sedan in i stigningen till Col du Tourmalet, det mest klassiska bergspasset i Pyrenéerna, som bjuder på 17,1 km klättring i 7,1%. Efter Tourmalet återstår dock drygt sju mil av utförs- och slätåkning fram till målet så räkna inte med våldsamt attackerande från storfavoriterna.


Måndag 13 juli


Vilodag i Limoges


Tisdag 14 juli


Etapp 10:
Limoges - Issoudun (194,5 km)


Efter transfer och vilodag har det blivit dags att dra igång den andra fasen av Tour de France 2009. På sex etapper ska klungan ta sig från Limoges, huvudstad i regionen Limousin i centrala Frankrike, mot nordost och Alsace. Innan den andra vilodagen kommer vi även att ha fått en smak av Alperna. Dagens etapp är lättåkt med tre mindre bergspris de första milen så det är god chans för en klungspurt vid målet i Issoudun.Onsdag 15 juli


Etapp 11:
Vatan - Saint-Fargeau (192 km)


Ytterligare en mellanetapp då färden går vidare mot nordöst från Vatan i departementet Indre till Sain-Fargeau i vinregionen Bourgogne. Så här mitt i loppet är de lättåkta etapperna en ständig kamp mellan utbrytningar och spurtlagen och marginalerna för vem som drar längsta strået är små.

Torsdag 16 juli

Etapp 12:
Tonnere - Vittel (211,5 km)


Klungan bjuds idag på ömsom vin, champagne och mineralvatten. Etappen korsar nämligen regionerna Bourgogne och Champagne och har målgång i kurorten Vittel, känt för mineralvattnet med samma namn. Det är inte mycket till höjdskillnad men trots detta har man lyckats klämma in sex mindre bergspriser för polka dot-jägarna att slåss om.


Fredag 17 juli

Etapp 13:
Vittel - Colmar (200 km)


Från Vittel korsar man idag bergskedjan Vogeserna för att nå ner till sluttningarna och slätterna i vinregionen Alsace. Av de fem inlagda bergsprisen är Col du Platzerwasel, 125 km in på etappen, det största hindret. En etapp som gjord för utbrytningar från cyklister som satsar på bergstävlingen. Målet för dagen är vackra Colmar i södra delarna av Alsace.


Lördag 18 juli


Etapp 14:
Colmar - Besançon (199 km)


Dags att rikta framhjulen söderut igen då årets 14:e etapp tar Tour de France från Colmar till Besancon. Dagen innebär inga större svårigheter så striden lär stå mellan spurtlagen och utbrytningar.Söndag 19 juli

Etapp 15: Pontarlier - Verbier (207,5 km)

Touren besöker fjärde landet utanför Frankrike på årets upplaga då största delen av dagen kommer att köras på schweizisk mark. Det innebär att det är svårt att undvika Alperna och etapp 15 erbjuder följaktligen en hel del klättring. De fyra inledande tredjekategoribergen och följande andrakategoristigningen Col des Mosses inbjuder till attacker från sämre placerade cyklister. Här gäller det att bygga upp ett bra försprång innan avslutande klättringen till målet i skidorten Verbier där de stora kanonerna kommer att börja köra på allvar.


Måndag 20 juli


Vilodag i Verbier


Tisdag 21 juli


Etapp 16:
Martigny - Bourg-Saint-Maurice (159 km)


Efter årets andra vilodag är det nu dags att gå in i den avgörande fasen av Tour de France 2009. På mindre än en vecka ska vi avverka två etapper i Alperna, ett långt tempolopp och som grädden på moset legendariska klättringen upp till Mont Ventoux. Först ut av alpetapperna är dagens passering av tvillingtopparna Saint-Bernard, där den första Col du Grand-Saint-Bernard är årets hösta punkt med 2 473 meter över havet.


Onsdag 22 juli


Etapp 17:
Bourg-Saint-Maurice - Le Grand-Bornand (169,5 km)


Sista etappen i Alperna kommer att bränna ordentligt i benen. Det blir knappt en enda meter slätåkning mellan Bourg-Saint-Maurice och Le Grand Bornand då etappen passerar fyra kategori 1-berg och ett kategori 2-berg på de 169 kilometrarna. Från sista bergspriset är det bara 15 km utför till målgång så räkna med hårda attacker på Col de Romme och Col de la Colombière.

Torsdag 23 juli


Etapp 18:
Annecy - Annecy (tempo 40,5 km)


Det sista, långa, tempoloppet på Tour de France brukar normalt vara sista chansen att ruska om i resultatlistorna. Så är inte fallet i år då vi på lördag står inför den mest efterlängtade etappen i år, målgången uppe på Mont Ventoux. Det är dessutom någon mil kortare än vad som är brukligt, långa tempot ligger oftast mellan 50 och 55 km, vilket också minskar möjligheten till större omkastningar. Därmed inte sagt att cyklisterna kan rulla fram och njuta av utsikten kring sjön Lac d'Annecy, alla sekunder räknas så förvänta er stenhård satsning ända in till mållinjen.


Fredag 24 juli


Etapp 19:
Bourgoin-Jallieu - Aubenas (178 km)


Idag bjuds klungan på en välbehövlig andningspaus efter gårdagens tempo och morgondagens avgörande klättring till Mont Ventoux. Färden går söderut mot Provence och innebär till största delen slätkörning. Kategori 2-berget Col de l'Escrinet under de sista milen kan öppna för sena attacker. Återstår att se om någon vågar riskera benen?


Lördag 25 juli


Etapp 20:
Montélimar - Mont Ventoux (167 km)


Så är vi äntligen framme vid det defintiva avgörandet i Tour de France 2009. Etappen startar relativt lugnt med några mindre bergspriser. Efter 144 km kommer man fram till Bedoin och där börjar sedan den mytomspunna klättringen upp till Mont Ventoux - 21 km lång i en snittlutning av 7,6%. Berget kännetecknas av sin kala topp som närmast påminner om ett månlandskap. Utan skyddande träd kan både temperaturen och vindarna bli en riktig plåga och den provencalska mistralvinden har mätts upp till hastigheter av 320 km i timmen på toppen. Mont Ventoux har figurerat 13 gånger i Tour de France sedan 1951, senast var 2002 då fransmannen Richard Virenque var snabbast till målet. Den mest ihågkomna upplagan är tråkigt nog 1967 då engelsmannen Tom Simpson bokstavligt talat avled i sadeln på väg uppför Ventoux som en följd av uttorkning i kombination med amfetamin som var ett vanligt förekommande sätt att dopa sig på den tiden. Vi får hoppas att så tragiska händelser hör till historien och att dramatiken har en positivt botten idag.Söndag 26 juli


Etapp 21:
Montereau-Fault-Yvonne - Paris Champs-Élysées (164 km)


Efter gårdagens urladdning återstår nu bara den traditionella defileringen in till Paris med sedvanliga fototillfällen och champagneskålande. Väl inne i stan är det en annan femma då tempot piskas upp varv för varv på banan upp och nerför Champs Elysées. Att vinna den sista etappen inför storpublik är mycket prestigefyllt och alla spurtare som klarat sig så här långt satsar allt för att få kröna sitt Tour de France med en plats högst upp på podiet sista dagen.

(bild: Le Tour De France logga, googlad.)

Ha de gott.

R I P

Nu under sista tiden har jag tänkt en hel del på en person som har en alldeles speciell plats i mitt hjärta. Den person är min högt älskade söta underbara pappa. Min pappa var en person som gav mig en underbar barndom. Jag har en hel del fina minnen av min pappa. Jag minns speciellt när han och jag var uppe sent på kvällarna och såg på Tv. Det är ett av de många intressen vi två delade. Jag minns även att han ibland kunde lägga sig i soffan för att titta på Tv och efter ett par minuter så sommnade han där.

Jag minns även att vi även någon gång då och då var ute och fiskade tillsammans hela familjen. Det är många som har sagt att jag är väldigt lik min pappa. Och det är jag super stolt över. Men ibland kan det vara jobbigt att höra det, varför kan jag inte riktigt förklara.

En annan sak jag som jag kommer ihåg var när han dog. Det var det absolut värsta dagen i hela mitt liv. Jag trodde aldrig att det skulle ske.  Han dog av en hjärnblödning den 9 februari 1983. Det finns många barn i vår värld som inte har sin pappa kvar i livet, och det kan jag då säga att jag förstår deras sorg och saknad. Detta på grund av att jag själv har varit med om samma sak.

Nu vill jag avsluta med att säga:

JAG ÄLSKAR DIG PAPPA AV HELA MITT HJÄRTA. OCH JAG SAKNAR DIG TILL TUSEN. VILA  I FRID.

DIN DOTTER


 


 

Anneli
RSS 2.0
Test