FÖRSTA ADVENT!

Tjaba alla goa läsare. Nu är det Söndag och första Advent, fy sjutton vad tiden går fort. Idag har vi satt fram julen här. Okej att det kan vara lite tidigt för granen men vi tyckte det var lika bra. Gissa om det blev mysigt.

Jag önskar er alla en riktigt skön Första Advent.....

JAG VILL INTE

Som ni kanske redan vet så är jag arbetslös för tillfället. Detta har jag varit sedan Maj månad. Men innan detta så arbetade jag inom vården vilket jag trivdes med väldigt mycket.

Jag tycker om att hjälpa gamla människor så gott jag kan. Man lär sig alltid något nytt av dem. Nu för tiden hör man nästan varje dag i massmedia hur dålig vården har blivit. Och detta måste jag nästan hålla med om, men om dom som bestämmer här i Sverige skulle ta sig en ordentlig tanke och ta sig en dag eller en månad att arbeta på ett Servicehus så skulle dom kanske få se hur verkligheten ser ut. Istället för att dra ner på folk överallt.

Jag skäms över mig och min yrkes titel när jag hör hur gamla människor bara blir överkörda. Och en sak är säker jag hoppas av hela mitt hjärta att jag aldrig får uppleva de hemska saker som en del av våra äldre får uppleva.

Det är ju trots allt dom som har byggt upp detta land. Då tycker jag att man ska bemöta dom med respekt och inte bara köra över dem.

Det finns naturligt vis personer inom vården som inte egentligen ska vara där på grund över hur dom behandlar människor, men det finns även guld personer som vet hur man ska beömta en äldre människa.

Nu har aftonbladet en artikelserie i veckan den ska jag följa med i.

Vill du bli gammal?????

Ha de gott....
 


MIN ABSOLUTA FAVORIT

Tjaba alla goa läsare. Hur är läget? Här är allt bara bra, förutom att jag fortfarande är lite snorig, men det går väl över snart.I går kväll när jag satt framför TV:n började jag tänka på olika och bra jul låtar. Det är ju snart dags att börja lyssna på lite julmusik.

Jag har en absolut favorit när det gäller jul musik och det är : När juldagsmorgon glimmar. Jag tycker den är så himla vacker, så jag blir nästan tårögd när jag lyssnar på den. Gissa om jag ska lyssna på den till jul....

Det är en del artister som har sjungt in den bland annat Carola.Bilden är googlad.
Ha de gott....

1 MÅNAD KVAR

Tjaba alla goa läsare. Idag är det 1 MÅNAD kvar till julafton. Tänk vad tiden går. Idag har det inte hänt så mycket förutom att jag har börjat lyssna på en bok om Annika Ösberg den heter Sorgfågel. Jag gillar självbiografier och polisdeckare. Jag har även lagat middag till mig och darling. Det blev potatis och fiskpinnar idag. Sen har jag även bakat en sockerkaka som jag tänkte vi skulle ta till kaffet lite senare.

Vad har ni gjort en dag som denna?????

Sexy Myspace Comments


Ha de gott...

SÖNDAG KVÄLL

God kväll alla läsare. Nu är det Söndag kväll, och ute blåser och snöar det. SMHI har varnat för snöstorm. Tack gode gud att man inte behöver sova ut inatt.

Dagen har varit lung, jag har talat med min stora syster från Piteå ikväll, dom har snö där oxå.  Tänk vad tiden går, imorgon är det 1 MÅNAD kvar innan jultomten kommer. Idag har jag och darling varit och handlat en julklapp till E. Men vad det är kan jag inte berätta ännu.

Vad har ni hittat på idag?? Nej nu ska jag gå och "Snutta kudde"

Ha de gott....

JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes

LUNG DAG

Godmorgon alla goa läsare. Idag är det Söndag och jag har haft sovmorgon. Men vaknade med huvudvärk, så jag har
tagit mig en ibumetin nyss. Jag har även blivit förkyld, täpp i näsan, ont i kroppen. Så idag kommer jag bara att ta det lungt.

Solen tittar fram lite ute, men snön ligger kvar. Nu ska jag gå och dricka en kopp kaffe.

Ha de gott...
Myspace Comments

LÖRDAGSMYS

Tjaba alla goa läsare. Hur är läget? Här är allt bara bra. Jag är mätt i magen. Har precis ätit middag, det blev en god köttbit, potatiskroletter, gurka, och svärfars löksås (gissa om den är god). Nu ska vi, jag och darling bara mysa resten av kvällen. Idag när jag vaknade såg jag att det hade snöat, och då menar jag snöat.

Trodde inte det skulle vara så kallt ute idag men när vi gick och handlade så var det lite kallt.

Ha de gott...

FREDAG FREDAG

Godmorgon alla goa läsare. Hur är läget? Här är altt under kontroll. T G I F. Darling har precis kommit hem från jobbet. Så nu sitter han och tar det lungt framför TV:n. Senare idag kommer vi fara på ICA för att inhandla diverse varor så vi kan få oss någon mat nästa vecka.

Annars ska vi bara ta det lungt och mysa hela helgen inget bestämt ännu.

Vad ska ni hitta på i helgen??
Hot Myspace Comments

 
Hot Myspace CommentsHa de gott er vän Smoggen.....

DETTA MED LJUD

Godmorgon alla goa människor. Hur är läget? Här är allt bara bra. Som ni kanske har sett så har jag börjat med att lyssna på ljudböcker. Detta fantasktiska sätt att kunna (läsa) en bok samtidigt som man göra andra saker. Nu har jag lyssnat på en del böcker. och jag har redan hittat min favorit uppläsare: Torsten Wahlund.

När han läser kan man verkligen leva sig in i boken. Han talar tydligt. Samt har han en lung stämma. Det sägs att Torsten även har haft en roll i Vi på saltkråkan. Där spelade han rollen som Peter Malm Malins pojkvän.

En annan uppläsare är  Katarina Ewerlöf.

Även hon gör att man kan leva sig in boken, talar tydligt och hon gör även böckerna mer levande.

Ni som lyssnar på ljudböcker har ni några favorituppläsare som ni kan rekomendera??????

          

Ha de gott...


BOKTIPS

Nu har jag läst ut en bok som jag köpte på affären. För några veckor sedan. Den var verkligen bra så den kan jag varmt rekomendera.

Bokens Titel: Snälla Pappa Nej
Författare: Stuart Howart
Bokens Handling: Stuarts högsta önskan var att hans far skulle älska honom, men han fick veta att
han var för stygg för att vara värd att älskas. När David Howarth sattes i fängelse för att sexuellt ha utnyttjat Stuarts yngre systrar insåg ingen att han även utnyttjat Stuart, förrän den dag då han försökte igen och Stuart slog tillbaka på det enda
sätt han kunde.

Omslagsbild: ISBN 9789170026393, Snälla pappa, nej

Bilden är kopierad från: http://www.bokus.com/b/9789170026393.html

Boken är en självbiografi


Ha de gott

LJUDBOK

Godmorgon alla goa läsare. Nu har jag läst/hört ytterligare en bok. Denna gång blev det den andra boken av 3. Nämnligen Håkan Nesser En helt annan historia.

Bokens Titel: En helt annan historia
Författare: Håkan Nesser
Uppläsare: Håkan Nesser

Ett antal svenska turister umgås ett par sommarveckor i Finistère i Bretagne i början på 2000-talet, två par och två löshästar, sex nyblivna vänner inalles. De badar, äter, gör utflykter och flirtar en smula över äktenskapsgränserna. Kvar finns några spridda foton, möjligen en gruppbild, en akvarell, och en anonym dagbok som skildrar deras eskapader.
    Fem år senare börjar någon döda dem, en efter en, men först sedan kriminalinspektör Gunnar Barbarotti i Kymlinge brevledes förvarnats om morden. Det förblir ett uppmärksammat men ouppklarat mysterium och drevet mot den ansvarige polisen går i kvällspressen.
    I den andra boken om Gunnar Barbarotti får vi på nytt möta den luttrade tvivlaren och intresserade bedjaren som vi lärde känna i romanen Människa utan hund. Hans yrkeskarriär förefaller honom alltmer dubiös medan tillvaron i övrigt plötsligt tycks full av nya möjligheter.

Jag måste erkänna att jag gillar detta med ljudböcker. Man kan göra så mycket annan under tiden man lyssnar.

Fakta om böckerna har jag hämtat från denna sida: http://www.nesser.se/default.cfm?section=books

DENNA HAR JAG

Tjaba alla goa läsare. Nu har jag lyssnat på ytterligare en bok. Denna gång blev det Håkan Nesser Människa utan hund.

December i Kymlinge. Medlemmarna i familjen Hermansson samlas för att fira 105 års dagen. Pappa Karl Erik fyller 65, äldsta dottern Ebba 40. Men ingenting blir som de tänkt sig.Natten före den stora bemärkelsdagen går Robert, sonen i familjen och ökändis efter sin insats i dokusåpan "Fångarna på Koh Fuk", ut på en promenad och kommer aldrig tillbaka. Och nästa natt försvinner Ebbas son Henrik lika spårlöst.

Det är ett egenartat fall som den italiensättade kriminalinspektören Gunnar Barbarotti får ata hand om. Kan det vara en ren slump att två människor försvinner från samma familj och samma dress med ett dygns mellanrum? Finns det en plan? Finns det ett samband?.

För att lösa gåtan med vad som hände de där decembernätterna måste Barbarotti nå in i denna dysfunktionella familjs svartaste hemligheter, och göra det osynla synligt, och det utan att han önskar att det fanns en godartad högre makt at ty sig till i nödens stund.
Detta är den första boken i Serien om Gunnar Barbarotti.Den andra boken heter: En helt annan historia. Sen kommer den tredje och sista boken som heter: Berättelsen om Her Roos.

Mitt betyg:

Jag tycker boken var bra skriven, det var spännande handling. Jag har inte läst någon bok av Håkan Nesser tidigare men måste säga att han är en bra författare. Ska nu fortsätta med den andra boken i serien.

Ha de gott mina vänner.....

FARS DAG

Godmorgon alla goa läsare. Idag är det Söndag och Fars dag. Vi kommer att fara till Svärfars grav idag och tända ett litet ljus. Igår kväll bjöd vi A & E på middag. Det var hur kul som helst och gott var det oxå.

Annars kommer vi bara ta det lungt idag.

Vad ska ni hitta på idag??

Detta lilla ljus brinner för min högt älskade lilla pappa.

GRATTIS PÅ FARSDAG OCH VILA FRID.....VARIT DUKTIG

Ja då var det Söndag kväll. Vad har hänt i helgen då?? Ja bland annat så har jag och darling tapetserat en av garderobsdörrarna i sovrummet. Gud vad fint det kommer att bli. Bilder kommer naturligtvis senare även bilder från vår vardagsrum där vi har nytt golv.

Sen har vi även varit till Svärfars & svärmors grav och tänt ljus. Det var så vackert. Idag Söndag har vi bytt till vinterdäck på Majsan. Sen for vi till IKEA för att shoppa lite ljus.

Så nu sitter darling i TV rummet med tända ljus och myser framför TV;n.

Jag ska gå och joina honom nu.

Ha de gott alla.

Kramis Smoggen

Detta ljus brinner för min pappa, mormor, morfar, svärfar & svärmor

VILA I FRID

RSS 2.0
Test