VAD HAR HÄNT ?

Tjaba alla goa läsare. Hur är läget? Här är allt bara bra. Igår hade Jag och darling (eller Dan) som han egentligen heter besök av Elin (Dannes dotter) och hennes pojkvän Anders. Vi bjöd på middag, sen satt vi och surrade en hel del. Tack för senast Elin & Anders. Efter det att vi hade skjutsat hem Elin & Anders gick vi och la oss.Vi gick och la oss kring klockan 2 tror jag det var. Jag sommnade fortare än F..N.Anders & Elin

Idag har vi varit föbi sopstationen och kastat bort vår V - rumsbord. Vi har planer på att eventuellet köpa ett nytt som är lite mindre än det vi har haft. Men för tillfället använder vi min brudkista som  V rumsbord.

Sen for vi och köpte tapeter och tapetlim till sovrummet. När vi sedan kom hem blev det en kopp kaffe och rök. Sen satte vi igång med att tapetsera i sovrummet. När vi är klar med det kommer jag att visa bilder.

Ni kanske vill veta hur min darling ser ut. Då ska jag visa er, här är MANNEN I MITT LIV:Danne som blond, just nu är han svarthårig.

Just nu sitter jag och väntar på att Melodifestivalen ska börja, jag har inte bestämt än om jag ska se det.

Vad har hänt hos er idag???

Ha det gott....

T G I F

Godmorgon alla goa läsare. Idag är det Fredag.Jag har sett att min plast dotter Elin har skaffat sig en egen blogg den tycker jag ni ska kolla in.Ikväll kommer Elin & Anders på middag.
myspace comments

Ha de gott...

BRÖLLOP, JAKT MÅLERI SEMLOR

Ingen har väl undgått höra att Sveriges kronprinsessa Viktoria ska gifta sig med sin Daniel Westling. Jag önskar dom alla lycka. Men nu får man väl höra om detta fram till bröllopet.

Inte nog med det går det att bli mer kändiskåt än Linda Rosing har ett eget Tv program  där hon letar efter en man i sitt liv. Jag säger då det HERRE GUD......

Idag har jag målat det sista på sovrumsfönstret. Annars har jag inte gjort så mkt. Det är ju Fet Tisdag idag men jag har inte ätit någon semla och kommer inte att göra det. Har ni ätit  semlor idag???

Ha en fortsatt trevlig fet Tisdagskväll.


(bilden googlad).


(bild googlad)


(bild googlad).

MÅLARDAG

Igår kväll började darling med att måla fönstret i sovrummet. Så idag har jag fortsatt med det. Imorgon ska jag ta det andra varvet. Under tiden som jag målade började med att lyssna på en ljudbok av Arne Dahl den heter "Ont Blod". Jag har redan läst/lyssnat på första boken i Serien, den heter "Misterioso.


LUGN DAG

God kväll alla goa läsare. Hur är läget? Här är allt under kontroll. Dag i dag har bara varit slö. Darilng har lite ont i halsen p g a gårkvällen. Han var ju och såg ACDC. Jag kan ju tala om att han inte var ensam där. Det var ungefär 14 000 tusen personer där, alltså slutsålt.

Han sjöng och skrek med i låtarna. Var nöjd och glad att vara där. Det var tydligen en upplevelse. Det kan jag faktist förstå.

Just nu sitter han och ser på TV. Själv sitter jag här framför datorn. Ska snart "Snutta kudde".

Ha en fortsatt skön och trevlig kväll.

Kramis smoggenNY BLOGGDESIGN

Hos min vän Mimmi kan man vinna en ny blogg design.

Tävlingen  Avslutas: Onsdag 25 februari kl. 12.00

AC/DC 2

Var inne på Aftonbladet där hittade jag denna artikel. Jag hoppas av hela mitt Hjärta att darling njuter och rockar roll.

När AC/DC hade Europapremiär i Oslo häromdagen var det barns

Bilden kommer från Aftonbladet.


IKVÄLL

Tjaba alla goa läsare. Nu ligger darling och vilar upp sig inför kvällen. Han ska nämnligen fara och se sina favoriter AC/DC ikväll på globen.


Själv ska jag bara ta det lungt framför TV:n och datorn. Vad ska ni hitta på ikväll.


MAJ GULL AXELSSON

Detta är första boken jag har läst av Maj Gull Axelsson. Den heter "Is och vatten, Vatten och is". Den var enligt mig faktiskt bra. Jag kommer att läsa hennes andra böcker oxå.Ingen har utforskat syskon- och tvillingmotiv med sådan fantasi och sådan intensitet som Majgull Axelsson. I Aprilhäxan ruvar den utstötta, institutionaliserade Desirée på hämnd på sina fostersystrar. I Den jag aldrig var lever huvudpersonen MaryMarie två separata liv, som speglas i varandra som vore hon sin egen syster. Och i Is och vatten, vatten och is skildras en tärande rivalitet mellan två tvillingsystrar.

Inez och Elsie blir tidigt faderlösa och växer upp i Landskrona. De, som alltid varit som en gemensam hemlighet, glider alltmer isär under tonåren, och när Elsie blir med barn är brytningen ett faktum. Elsie föder en son, Björn, och ger sig ut till sjöss. Inez blir kvar hemma, föder dottern Susanne och tar också hand om Björn. När Björn växer upp blir han popstjärna, eftertraktad och ensam. Och precis som Inez lever i skuggan av sin syster Elsie, lever hennes dotter Susanne i skuggan av sin berömde kusin. Tills något händer. Något som förändrar allt.

Romanens nu är en urladdning av alla de konflikter som grott kring systrarna och deras barn. Susanne, som blivit deckarförfattare, är gäst på ett polarforskningsfartyg, och upplever på denna instängda yta ett hot som skulle ha kunnat utspela sig i en av hennes egna böcker, från någon som verkar hata henne och hennes kusin Björn lika mycket. Hoten dyker upp regelbundet och anonymt.

Texten hämtad här.

Mitt betyg: 3/10

UPPMANING

Tjaba alla goa läsare. Hittade denna text hos Trasdockan. Gör som jag skriv under.

Illegalisera Sexuell Grooming - Stoppa nätpedofilerna!

"Sexuell Grooming" innebär att vuxna tar kontakt med minderåriga i ett sexuellt syfte via internet. I många fall leder dessa kontakter vidare till ett möte där barn riskerar att utnyttjas sexuellt.

Regeringen har lämnat ett lagförslag på att illegalisera Sexuell Grooming och debatten kring ämnet har varit aktuell i något år..
Frågan om vad lagen gäller är svårtolkad om man läser genom en utredning från regeringen (DS). Beatrice Ask har uttalat sig i DN att det enbart kommer vara olagligt om förövarna skapar kontakt och sedan bokar t ex ett hotellrum, skickar pengar till barnet eller mejlar en hotelladress till barnet. Det är då man kan fällas och få fängelse i ett års tid.

VI TYCKER att det borde bli olagligt redan vid själva kontakten oavsett om förövaren visar tydliga tecken på att vilja ta kontakt i riktiga livet eller inte. Vi anser att barnet utnyttjas sexuellt då förövaren oftast vill se bilder på barnet och använda sig av webcam i ett sexuellt syfte. Dessutom kränker förövaren genom att succesivt manipulera barnet till att skicka dessa bilder eller visa sig mer eller mindre naken i webcam. Det är denna kontakt som vi vill förhindra genom att förbjuda det.

Hjälp till med att sprida denna text och gå in och skriv på här.

Listan skickas sedan till Beatrice Ask Justitsieminister Regeringen


ALLA HJÄRTANS DAG


Valentines Day CommentsTGIF

Godmorgon alla goa läsare. Ja då var det Fredag. Oj så skönt. Idag kommer vi jag & Darling fara och hämta hans biljett till ACDC Annars. vet jag faktiskt inte vad som händer idag. Imorgon ska vi fara till E & A..LOVE BOMB

Godkväll alla goa läsare. Denna söta kärleks bomb är till er.


MY KING

Här är min absoluta favorit alla kategorier. THE KING HIMSELF.Jag säger bara: LYSSNA & NJUT

2 TILL

Våren är snart här, allsvenskan börjar inom kort Nu börjar det lukta GULD. (he he he). Här är världens vackraste man Danne. Med världens vackraste tröja:

Först en som alla goa BAJARE nog känner igen.Sen tar vi en som jag själv personligen tycker om texten till.


THUNDERSTRUCK AC/DC

Här följer en av mina favoriter gällande  AC/DC.Kolla in gittar solot.

ACDC

Tjaba igen

Nu snart kommer min älskade darling hem från jobbet. Jag tror faktiskt han kommer bli glad. För idag har dom ringt angående hans biljett för att se ACDC. Den kan han hämta ut nu.


DUKTIGA JAG

Godmorgon alla goa läsare. Idag är det Onsdag, och det har tydligen snöat inatt. Idag kommer jag att bara ta det lungt och må skönt. Det tycker jag att jag är värd.

Som ni kanske vet så ska jag & darling renovera sovrummet, vi har målat om innerdörrarna från vit till silvergrå, tagit bort golvet i sovrummet. Gissa om jag höll på dö när jag såg plastmattan som låg under. Den var CHOKLADBRUN. Och den person som har bott här tidigare har målat listerna och spilt vit målarfärg nästan över allt på plastmattan, så nu kommer vi att sätta in ett nytt golv på det. Det kommer bli hur snyggt som helst.

Igår bröt jag av alla golvplankorna så vi kunde få in dom i bilen för vidare färd till sopstationen. Vilken tur att strejken var över. Jag fick blåsor i händerna och ont i fötterna.

Nu kommer vi först att tapetsera om, sen ska vi även måla om lite grann. Men efter det kommer vårat nya golv. och som pricken över i så ska vi köpa nya sängar.


SAKNAR DIG

Godmorgon alla goa läsare. Idag är det Måndag. OCh inte vilken dag som helst.

Idag för 26 år sedan, dog min högt älskade pappa.  Han dog av en hjärnblödning. Jag minns det som det var i går. Det var den absolut värsta dagen i mitt liv.Jag saknar honom av hela mitt hjärta.

Han fick inte se mig och min syster ta studenten, Han får inte se mig när jag gifter mig. Alla stora händelser får han inte vara med om. Men jag vet att Gud har världens bästa ängel hos sig. Min pappa är min skyddsängel.

Strax efter det min pappa dog skulle jag fylla 13 år. Att förlora sina föräldrar eller barn ska ingen i hela världen behöva uppleva.

Ha en skön dag...HAR SKAFFAT

Tjaba alla goa läsare. Som ni kanske ser så har jag nu skaffat mig en Bloglovin. Så vad jag förstår kan ni klicka på den ikonen om ni nu vill följa min blogg.

Så nu är det bara klicka på den.

UNDERBAR DAG

Tjaba alla goa människor. Idag har det varit en underbar dag. Efter att jag steg upp och hade vaknat, så tog jag mig en kaffe och cigg. Sen gjorde vi oss klara för att dra in till stan.

Väl där gick vi till vår suveräna frisör. Frisörimperiet. Dom vet verkligen hur vi vill ha våran frisyr. Darling blev klippt av Robban, Jag hade en tjej som heter Angie. Hon var jätteduktigt och trevlig, Jag blev både klippt och färgad.

Dom finns på Mäster Samuelsgatan 65. Jag kan på det varmaste rekomendera dem.

Efter frissan gick vi runt i olika affärer och kollade på lite kläder. Dels på Gallerian, sen på NK. Jag fick en bok av darling på NK. Det är biografin om Mötley Crue.Jag har läst om den, och den verkar vara bra. Så nu har jag en bok att läsa. Jag tänkte även kolla på en ny väska  jag ville ha en från Hollies. Men tyvärr så har den butiken försvunnit från NK. så det är bara att vänta med väsk köpet.

Strax ska vi ta och äta middag. Det blir en god köttbit, potatiskroketter, vitlöksbröd, gurka. Det ska bli riktigt gott.


Ha en skön kväll...

EN LITEN SESSA

Godmorgon där ute i bloggvärlden. I morse när jag gick in hos min vän Prinsessan såg jag till min stora glädje att hon har blivit mamma igen. Denna gång till en liten tjej.

Massor med grattis till hela familjen.


SANNA BRÅDING

Har ikväll suttit framför Tv: och sett programet "Du är vad du äter". Ikväll var Bloggerskan Sanna Bråding med. Jag vill härmed ge en eloge till henne. Tycker det var starkt av henne att öppet visa hur hon kämpade med sina problem.

Jag blev helt klart imponerad. All heder till dig Sanna.

Denna dikt är till dig:


ATT VARA STARK.

Att vara stark är inte
att aldrig falla
att alltid veta
att alltid kunna.
Att vara stark är inte
att alltid orka skratta
att hoppa högst eller vilja mest.
Att vara stark är inte
att lyfta tyngst
att komma längst eller
att alltid lyckas.

Att vara stark är
att se livet som det är
att acceptera dess kraft
och ta del av det
att falla till botten,
slå sig hårt och komma igen.
Att vara stark är
att våga hoppas
när ens tro är som svagast.
Att vara stark är
att se ett ljus i mörkret
och alltid kämpa för att nå dit.

Kramis Smoggen

 


VILL HA

Tjaba alla goa läsare. Hur är läget? Här är allt under kontroll. Nu har jag haft denna blogg design ex antal månader. Så nu känner jag för att byta.

Men problemet är att jag kan ingenting om att designa en blogg. Så finns det någon vänlig själ ute i blogglandet som kan hjälpa mig med detta.

Tacksam för svar.

Er vän smoggen

BOKTIPS 1

Många vet säkert vem Micke Dubios var. Hans fru Gitt Nilsson har skrivit en bok om honom. Det var en mycket gripande bok tycker jag.


(bilden är googlad).

BOKENS TITEL:

Historien om Micke Dubois - På liv & död


FÖRFATTARE:


Gitte Nilsson


UPPLÄSARE:


Helena Gripe


BOKENS HANDLING:


Micke Dubois 1959 - 2005, artist och skådespelare blev framför allt känd för sin rollfigur Svullo. Efter en lån tids av depressioner begick han självmord 2005. Här berättar Gitte Nilsson hans sambo under tio år om deras liv tillsammans.

Det blir ett porträtt av en mångsidig artist som gjorde mycket mer än tv serien om den elake polisen. Han var en kärleksfull familjefar men hade svårt att hantera sin ångest och led av stor scenskräck.


SPANARNA

Godmorgon alla goa läsare. Gissa vad jag har hört. Ni kanske minns en Tv Serie som jag tror gick någon gång på 80 - talet. Den heter "Spanarna på Hill Street".  (Hill Street Blues).

Nu har jag hört att TV 4 Guld kommer att visa den serien igen. Gud vad kul, det var en serie som jag gillade. Självklart kommer jag att se den igen.
(Bilden är googlad).


DAGENS INKÖP

Idag när darling kom hem så for vi direkt till IKEA där inhandlade vi 2 stycken täcken som tidigare kostat 279 Kronor. Men idag betalde vi 129 Kronor.

IKEA 365+ MYSA Täcke, värmegrad 2

RIK

Här följer Veckans ordspråk.


GRATTIS

Tänk vad tiden går fort. Idag fyller min Blogg 1 år.
Grattis till dig bloggen.

NYA DÖRRAR

Ja då var man lycklig ägare till 3 stycken nya dörrar. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så har jag & darling målat 3 sycken innerdörrar i helgen. Från att ha varit vita, så blev dom silvergråa. Nu har vi även nya dörrhandtag.

Våra nya dörrhandtag ser ut så här:


(Bilden är googlad).

Gissa om jag är nöjd. Efter att ha gjort om innerdörrarna så ska vi börja med att ta bort golvet och listerna  i Sovrummet. Sen ska vi tapetsera om, och sätta in ett nytt golv i där.

Detta golv ska vi ha i Sovrummet.(Bilden är googlad).

Ha en skön kväll...

NY MÅNADGodmorgon alla goa läsare. Ja då var det Söndag, & ny månad. I går Lördag målade jag och darling om våra dörrar, först toadörren, sen sovrumsdörren sist men inte minst dörren i hallen. Vi målade dom i en silvergrå färg. Det blev hu snyggt som helst. Nu idag ska vi fara och köpa ny dörrhandtag.

Vad som annars händer idag vet jag faktiskt inte. Men det blir nog till att ta det lungt & bara mysa tillsammans.

Önskar er alla en skön Söndag.

Ha de gott..

RSS 2.0
Test