JaG Är MeD!!!!

Jag är med i denna tävling!


Tävlingen pågår till och med den 6/2 2011.


LJUDBOKS TIPS

Bokens Titel:

Jiddra inte: hellre ökänd än okänd en sann berättelse

Författare:

Patrik Pelosio Theodor Lundgren

Uppläsare:

Benny Haag

Bokens baksida:

Den sanna berättelsen om ett kriminellt underbarn.
12 år: Första jobbet i den kriminella världen.
14 år: Fruktad gängledare.
16 år: Dömd för mordförsök.
18 år: Säljer vapen, knark och driver nattklubb.
20 år: Indrivare och livvakt åt maffian.
Redan som barn bestämde sig Patrik Pelosio för att inte ta skit - inte från någon eller något. Han var en kriminell supertalang med ett tydligt mål: att bli gangster och få respekt. Patrik Pelosio hamnade tidigt i en spiral av våld och brottslighet. Hans rykte som slagskämpe gjorde att han handplockades av ledare inom den organiserade brottsligheten. Under tio år bestod hans liv av våld, kriminalitet och droger.
Jiddra inte är den sanna berättelsen om en entreprenör i Stockholms undre värld. Det är en skildring inifrån den undre världen som visar hur varje trappsteg uppåt i själva verket var ett trappsteg nedåt. Det är också en historia om kärlekens kraft och modet att våga kliva av när det går som snabbast.
Patrik Pelosio arbetar idag som uppskattad föreläsare och konsult mot våld, droger och rasism. Boken har han skrivit tillsammans med frilansjournalisten och filmaren Theodor Lundgren.

Mitt betyg:

Den här boken var spännande att lyssna på. Den var bra på det sättet att man får följa med författaren i hans liv som kriminell och man fick också se in i en helt annan värld av Sverige.

4/5


LJUDBOKS TIPS

Bokens Titel:

Från Vaggan Till Deadline

Författare:

 Robert Gustafsson

Uppläsare:

Robert Gustafsson

Bokens baksida:

 På scen har vi sett honom som Ernst-Hugo Järegård, Tony Rickardsson och Carl Bildt. I tv som Weiron i ottan och Greger - den homosexuelle brandkårschefen.
Privat har Sveriges roligaste man däremot alltid hållt en låg profil. Men inte den här gången.
I Från vaggan till deadline berättar Robert Gustafsson hela sin historia. Han delar med sig av anekdoter från den översexuella barndomen, berättar om ungdomskriminaliteten och bjuder på ett världsrekord. Vi följer hans första stapplande steg på scen och får höra hur han bokstavligt talat tog död på den gamla svenska humoreliten. Han bjuder också på inblickar bakom kulisserna i Killinggänget.
Det är en historia om dödsångest, relationsproblem och om hur en bild på ett koarsle blev en vändpunkt i hans liv. Här finns tempo och eftertanke, dråpliga lägen och djup tragik. Kort sagt, en berättelse om livet med Robert Gustafsson som motor - en ovanligt kraftfull motor.

Mitt Betyg:

Jag tycker om denna bok. Den var både rolig och spännande.  Jag tycker om boken på grund av att han berättar om sig själv och man får lära känna mannen bakom Sveriges roligaste man.

4/5


RSS 2.0
Test