BOK TIPS

Hej alla glada. Hur är läget? Här är allt under kontroll. Jag har precis avslutat en bok som jag har läst. Den var verkligen bra. Det var en Självbiografi. Jag gillar sådana böcker, tycker om att läsa om andra människors liv. Boken som jag har läst heter:

Bok titel:

Säg det inte till någon.

Författare:

Kathy O´Beirne

Recension:

När Kathy var tolv år gammal skickades hon till ett av de många Magdalenatvätterier som katolska kyrkan under hela 1900-talet drev på Irland. I dessa ökända arbetsinrättningar tvingades tusentals flickor utföra slavarbete under ohyggliga förhållanden. Somliga av flickorna var föräldralösa, vissa gravida, medan andra helt enkelt betraktades som en "samhällsfara". De inspärrade flickorna hindrades inte bara från att ha kontakt med familjen och omvärlden, utan utsattes också för grymma bestraffningar och sexuella övergrepp av såväl personalen som besökare från katolska lekmannaorganisationer.

Kathy föll offer för en av dessa våldtäktsmän och födde bara några veckor före sin fjortonårsdag sin lilla flicka Annie. Flickan led av en svår sjukdom men levde tills hon var tio år och utgjorde det enda ljuset i Kathys olycksdrabbade liv.

Kathy O'Beirne berättar ingående och öppet om sina tragiska erfarenheter, men det mest anmärkningsvärda är ändå den karaktärsstyrka som lyser igenom hennes mörka berättelse. Det är denna styrka som har gjort det möjligt för henne att överleva och fortsätta sin kamp för att uppnå rättvisa.

Säg det inte till någon


 


Kommentarer
Postat av: ejmis

Morning!

Låter som en bra bok.

2008-06-25 @ 07:14:04
URL: http://ejmis.blogg.se/
Postat av: soffie

tack för bra boktips.

hoppas du har det bra och att du vinner i tävlingen du är med i:O)

2008-06-30 @ 21:02:04
URL: http://soffie69.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Test